Δύο μήνες μετά…

Δυο  μήνες  μετά…

κι ακόμη προσπαθούμε να ξεπεράσουμε το σοκ από τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε ο 16χρονος μαθητής στη γειτονιά μας, από συμμορία, την ώρα που πήγαινε στο σχολειό του. Ακόμη αναρωτιόμαστε πώς μπορεί να συνέβη κάτι τέτοιο. Ακούστηκαν και ακούγονται πολλά, φήμες και σχόλια που δεν είναι αληθινά. Το συγκεκριμένο παιδί ούτε ανάμιξη με πολιτικές ομάδες έχει ούτε οποιαδήποτε αντιπαλότητα με τους θύτες του δήθεν για  «κάποιο κορίτσι».

Η άμεση σύλληψη του φερόμενου ως δράστη και ο εγκλεισμός του στη φυλακή, εν αναμονή της δίκης, είναι μια προσωρινή ανακούφιση. Ακόμη όμως διαφεύγουν οι συνεργοί του, ενώ η επίθεση έγινε στο φως της μέρας μπροστά στα μάτια πολλών παιδιών και γειτόνων…

Όσο κι αν θέλουμε να απωθήσουμε το γεγονός από τη σκέψη μας, βιώνουμε σχεδόν καθημερινά την ανασφάλεια. Συμμορίες τριγυρνούν και μολύνουν με φασιστικά συνθήματα στους τοίχους των σχολείων, προσπαθούν να προσεγγίσουν τα παιδιά μας και σε κάποιες περιπτώσεις τα απειλούν ότι θα έχουν την ίδια κατάληξη με το μαθητή του 3ου Λυκείου Π. Φαλήρου.

Στο συγκεκριμένο μάλιστα σχολείο η κατάσταση παίρνει και άλλες διαστάσεις. Το πρόβλημα δεν εστιάζεται μόνο σε εξωσχολικούς που συχνάζουν στο πάρκο απέναντι από το σχολείο. Υπάρχουν αναφορές από παιδιά για απειλές και ανάρμοστη συμπεριφορά από συγκεκριμένο καθηγητή που διδάσκει στο σχολείο !  Τα παιδιά ενημέρωσαν τους γονείς τους αλλά και τη διεύθυνση του σχολείου. Ο σύλλογος καθηγητών και ο σύλλογος γονέων χρειάζεται άμεσα  να  πάρουν θέση απέναντι στα συγκεκριμένα γεγονότα.

Όσο είμαστε αμέτοχοι και αδιάφοροι, όσο αποφεύγουμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα, τόσο περισσότερο θα φοβόμαστε και θα δίνουμε τη δυνατότητα στις φασιστικές συμμορίες να στρατολογούν μαθητές στα σχολειά και να κερδίζουν χώρο στις γειτονιές μας.

Σας καλούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να μιλήσουμε, να επικοινωνήσουμε, να αντιμετωπίσουμε τον κίνδυνο που απειλεί τα παιδιά μας. Η σιωπή  μας είναι συνενοχή και τα παιδιά μας υποψήφια θύματα.

Ζητάμε επίσης την ενεργή και ξεκάθαρη συμπαράταξη των τοπικών φορέων αλλά και την ενεργοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας για να κλείσουμε το δρόμο στη βαρβαρότητα.

Δε θα περάσει ο φασισμός στα σχολεία και τις γειτονιές μας.

 

«Ανήσυχοι Γονείς» Π. Φαλήρου – Ν. Σμύρνης

 mail επικοινωνίας :  anisixoigoneis@gmail.com

 ιστολόγιο : http://anisixoigoneis.wordpress.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *