Ανακοίνωση για Ολοήμερο-κινητικότητα 2/10/2013

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. Π. ΦΑΛΗΡΟΥ                           Αρ. Πρωτ :  91         2/10/13

EMAIL: sylepepf@gmail.com

Πληροφορίες: Βάσω Τζελά τηλ.6972896153                                  Προς: τους συναδέλφους


ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ-ΜΑΘΗΤΩΝ

ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, φίλοι γονείς,

Η αντιεκπαιδευτική πολιτική και το νέο σχολείο της ημιμάθειας, της Ε.Ε.,  των επιχειρήσεων και της κινητικότητας εκπαιδευτικών και μαθητών προωθείται για υλοποίηση με γρήγορους ρυθμούς.

Έχει  περάσει σχεδόν ένας μήνας  από το άνοιγμα των σχολείων και η κατάσταση στα σχολεία συνεχώς οξύνεται.

Με τις αλλεπάλληλες υπουργικές αποφάσεις, που αφορούν στη λειτουργία των ολοήμερων δημοτικών και αυξάνουν τον αριθμό των μαθητών σε δημοτικά και νηπιαγωγεία σε 28 (ή και 30) έχουμε σαν αποτέλεσμα σήμερα:

  • Ολοήμερα τμήματα σχολείων να υπολειτουργούν ή να μη λειτουργούν.
  • Να  κλείνουν τμήματα ένταξης και ενισχυτικής διδασκαλίας.
  • Να  συμπτύσσονται σχολεία και τμήματα.
  • Χιλιάδες εκπαιδευτικοί ανά τη χώρα να βρίσκονται σε συνεχή κίνηση και χιλιάδες παιδιά να αναζητούν το δάσκαλό τους ή τη νηπιαγωγό τους ή το σχολείο και την τάξη τους!
  • Χιλιάδες εκπαιδευτικοί κρίνονται συνεχώς υπεράριθμοι και βγαίνουν στη διάθεση τριγυρίζοντας από σχολείο σε σχολείο κι από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ.

Έτσι, συνάδελφοι μόνιμοι, νέοι αλλά και με πολλά χρόνια υπηρεσίας, στο εξής θα μετακινούνται καθημερινά σε μεγάλες αποστάσεις με ότι συνεπάγεται αυτό για τις οικογένειές τους και τον προγραμματισμό της ζωής τους σε μια περίοδο που και οι εκπαιδευτικοί βιώνουν την  θύελλα των αντιλαϊκών μέτρων. Μόνο στην Αττική, μετακινήθηκαν το τελευταίο διάστημα από τα Α, Β και Γ ΠΥΣΠΕ Αθήνας, δια μέσου του ΑΠΥΣΠΕ Αττικής, στα ΠΥΣΠΕ Ανατολικής και Δυτικής Αττικής πάνω από 200 μόνιμοι δάσκαλοι. Κι όταν ολοκληρώθηκε η διαδικασία της αναγκαστικής μετακίνησης, το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την πρόσληψη, μέσω ΕΣΠΑ, 873 αναπληρωτών δασκάλων που θα δουλέψουν στα ολοήμερα, από τους οποίους  87 τοποθετούνται στα Α ,Β ,Γ ΠΥΣΠΕ Αθήνας και 25 στη Δ Αθήνας  εκεί που πριν μια βδομάδα οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί κρίνονταν υπεράριθμοι και έπρεπε να μετακινηθούν!

Την ίδια στιγμή εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων μετατάσσονται από την Β θμια  χάνουν την οργανική τους και μετακινούνται έως και σε 6 σχολεία ο καθένας προκειμένου να συμπληρώσουν ωράριο.

Μέχρι τώρα  εκατοντάδες ώρες διδασκαλίας έχουν χαθεί συνολικά.

Το διαφοροποιημένο σχολείο είναι γεγονός .Στην  ίδια περιοχή  τα σχολεία  λειτουργούν με διαφορετικό πρόγραμμα με μαθήματα που αλλού γίνονται και αλλού όχι. Με το ολοήμερο να  υπολειτουργεί  και σε πολλές περιπτώσεις να μη λειτουργεί καθόλου δυσκολεύοντας ιδιαίτερα τους γονείς που προσπαθούν να βρουν λύση.

Σχολείο υποχρηματοδοτούμενο με εκπαιδευτικούς σε ομηρία και περιπλάνηση.Ποιος από αυτούς που σχεδίασαν το «Νέο Σχολείο» ενδιαφέρεται  για τη μόρφωση  των παιδιών μας;

Πόσο σωστά είναι όλα αυτά από παιδαγωγική άποψη;

 

Πρέπει να πάρουν θέση όλοι όσοι εμπλέκονται στη λειτουργία των σχολείων.

Οι κ. σχολικοί σύμβουλοι : Γιατί σωπαίνουν; Ποιος ο παιδαγωγικός τους ρόλος; Γιατί το ενδιαφέρον τους αρχίζει και τελειώνει στην υλοποίηση των προγραμμάτων τους, ενώ τώρα όχι μόνο σιωπούν αλλά πιέζουν κιόλας να λειτουργήσουν τα σχολεία με κανονικό ωράριο ; Στις πλάτες τίνος; Ή μήπως σημασία έχει να φαίνεται ότι όλα δουλεύουν  ρολόι ; Δεν  τους πειράζει αν το σχολείο μετατραπεί σε παιδοφυλακτήριο;

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,  συνάδελφοι διευθυντές,

Μην εφαρμόζετε προφορικές εντολές  και μην  επηρεάζεστε  από φήμες    που στόχο έχουν να τρομοκρατήσουν και να διαμορφώσουν κλίμα συναίνεσης και υποταγής  . Τα  παρουσιολόγια , όπου εμφανίστηκαν, είναι ένδειξη πανικού . Καλούμε  τους συναδέλφους να  τα αγνοήσουν και   τους Διευθυντές να τα  αποσύρουν. Υπερασπιστείτε τα εργασιακά μας δικαιώματα . Λειτουργείστε συλλογικά, με βάση τις αποφάσεις του Συλλόγου μας , πάρτε αποφάσεις οι Σύλλογοι Διδασκόντων.

Μην αφήσετε να τσακιστούν τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών.

Μην αφήσετε να παραβιαστεί το διδακτικό σας  ωράριο.

Απαιτήστε τη λειτουργία του ολοήμερου και τη λειτουργία των τμημάτων ένταξης.

Απαιτήστε δάσκαλο σε περίπτωση που κάποιος συνάδελφος παίρνει άδεια.

Oι εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί, έχουν δικαιώματα και θα τα υπερασπιστούν. Ενημερώστε το Σύλλογο για ό,τι συμβαίνει.

ΣΥΖΗΤΉΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ.

Το σχολείο αυτό αφορά τα δικά τους παιδιά. Οφείλουν να αντιδράσουν και να απαιτήσουν το αυτονόητο .

Διεκδικούμε:

Καμία κατάργηση, σύμπτυξη-συγχώνευση σχολείων-τμημάτων.

Πλήρη μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους. Μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών για κάλυψη όλων των κενών.

Δίχρονη υποχρεωτική προσχολική Αγωγή.

Ενιαία δωδεκάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση .Σχολείο που δεν θα εξοντώνει  και δεν θα καταρτίζει  αλλά θα μορφώνει πραγματικά

 ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

  Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                    Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΑΣΩ ΤΖΕΛΑ                                                                      ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΒΕΛΛΙΔΟΥ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *