Για τα σεμινάρια των Διευθυντών

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ

e-mail: sylepepf@gmail.com

  Αρ. Πρωτ :  43                                                                                 16/6/2014

                                                                                                                                                            Προς: τους συναδέλφους

               ΓΙΑ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ

Συνάδελφοι,

 το υπουργείο, μέσα στο Σαββατοκύριακο και με συνωμοτικό τρόπο προχώρησε στην διοργάνωση σεμιναρίων επιμόρφωσης των Διευθυντών για την αξιολόγηση. Ο λόγος ήταν να μη γίνει αντιληπτό από τους συναδέλφους, μπροστά στο φόβο κινητοποιήσεων των συλλόγων, εξ αιτίας των οποίων άλλωστε ακυρώθηκαν το προηγούμενο διάστημα όλα τα αντίστοιχα σεμινάρια όπου επιχειρήθηκαν στην επαρχία.

Στην Αττική δεν έγινε κανένα από τα σεμινάρια που είχαν προγραμματισθεί για σήμερα Δευτέρα 16/6 .Ακυρώθηκαν μετά από παρέμβαση των τοπικών συλλόγων και την δυναμική κινητοποίηση των συναδέλφων που συγκεντρώθηκαν έξω από τα σχολεία-επιμορφωτικά κέντρα.

Και στην περιοχή μας ο τρόπος που ακολουθήθηκε ήταν ο ίδιος. Αρχικά διερεύνηση του τόπου και του χρόνου για άλλο λόγο και κατόπιν ανεπίσημη τηλεφωνική πρόσκληση των Διευθυντών που επιβεβαίωνε την πληροφόρηση που είχαμε και την έγκαιρη απόφαση του Δ Σ για κινητοποίηση την Τετάρτη 18 και την Πέμπτη 19/6  στο 4ο Δημοτικό.

Καταγγέλλουμε τις παραπάνω πρακτικές που δεν τιμούν ούτε τους υπεύθυνους που τις επινοούν ούτε και εκείνους προς τους οποίους απευθύνονται. Είναι ξεκάθαρο πια ότι όλο αυτό το κρυφτούλι ευτελίζει και απαξιώνει και τους συμμετέχοντες και τη διαδικασία .

      Η αξιολόγηση είναι ζήτημα που συνδέεται με το δικαίωμά μας στην εργασία , με το δικαίωμα όλων των παιδιών στην αποκλειστική   δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση.     

 Τα δικαιώματά μας αυτά δεν τα απεμπολούμε. Δεν επιθυμούμε να επιστρέψουμε στην   εποχή των επιθεωρητών, τότε που ο εκπαιδευτικός  ήταν ένας κακοπληρωμένοςδημόσιος υπάλληλος , σκυφτός και φοβισμένος.   

·         Καλούμε τους Διευθυντές των σχολείων να μην προσέλθουν στο σεμινάριο και να συμμετάσχουν στην 48ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει η Δ Ο Ε γι αυτό το λόγο.

·         Καλούμε όλους τους συναδέλφους έξω από το 4ο Δημ. στις 7:30 το πρωί την Τετάρτη 18 και την Πέμπτη 19/6 για να εμποδίσουμε την πραγματοποίηση του σεμιναρίου  κάνοντας χρήση της 3ωρης στάσης εργασίας (8-11) της Δ Ο Ε.

                                             Για το ΔΣ

Η πρόεδρος                                                                   Η γραμματέας

           Βάσω Τζελά                                                                 Αλεξία Μελίσσαργου

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *