ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 9ος 2013

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ

    Σεπτέμβρης 2013

Αγαπητοί  γονείς,

Απευθυνόμαστε  σ΄ εσάς  για  να  σας  ενημερώσουμε  για  την  κατάσταση   της  εκπαίδευσης    όπως  διαμορφώνεται  μετά  τις  πρόσφατες  εξελίξεις.

  • Πολλοί  γονείς  δε θα μπορέσουν να πάνε τα παιδιά τους στο  σχολείο, αφού παιδικοί σταθμοί δεν υπάρχουν και στα νηπιαγωγεία  το κράτος πετάει έξω όλα τα  προνήπια.
  • Τα ταμεία των σχολικών επιτροπών είναι άδεια. Δεν μπορούν να καλυφθούν ούτε οι στοιχειώδεις ανάγκες, όπως  χαρτί, γραφική ύλη, θέρμανση,  απαραίτητη  συντήρηση  κλπ.
  • Ο «εξορθολογισμός των δαπανών», που επικαλείται η κυβέρνηση, σημαίνει για όλους εμάς κλείσιμο σχολείων, τάξεις χωρίς θέρμανση, χωρίς εκπαιδευτικούς , χωρίς σχολικούς φύλακες, χωρίς καθαρίστριες, χωρίς σχολικές μεταφορές.
  • Ιδιαίτερα φέτος, με μεγαλύτερη ένταση η διοίκηση προσπαθεί να περιορίσει τον αριθμό των εκπαιδευτικών. Για να το επιτύχουν αυτό, ετοιμάζονται να στριμώξουν  μαθητές με  τη  συγχώνευση  τμημάτων,  να καταργήσουν το ολοήμερο, να καταργήσουν τα τμήματα ένταξης, να μετακινήσουν υποχρεωτικά παιδιά σε όμορα σχολεία.
  • Οι επερχόμενες απολύσεις εκπαιδευτικών, δεν είναι μόνο «πρόβλημά των εκπαιδευτικών», αλλά είναι πρόβλημα των παιδιών όλων των εργαζομένων. «Eξοικονομούν» δασκάλους και αντικαθιστούν τη γνώση από μια απλή «φύλαξη». Διακυβεύουν  τη  μόρφωση  των  παιδιών  μας,  διότι  στόχος  τους  είναι  η  διαμόρφωση  πειθήνιων  πολιτών  και  φθηνών,  ευέλικτων  εργαζομένων.
  • Mε το νομοσχέδιο που κατατέθηκε για το «Νέο Λύκειο», θέλουν να περιοριστεί ο αριθμός πρόσβασης στα πανεπιστήμια και να ενισχυθεί η ψευτοκατάρτιση. Τα παιδιά θα δίνουν 4 φορές πανελλήνιες, δηλαδή γίνεται ακόμα πιο απαραίτητο το φροντιστήριο.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Παλαιού  Φαλήρου  έχει  προειδοποιήσει  πολλές  φορές  στο  παρελθόν  για  τα  επερχόμενα  μέτρα.  Αυτό που μπορούμε, όλοι μαζί να κάνουμε  τώρα  είναι  να τους σταματήσουμε. Γιατί αυτοί που τα σχεδιάζουν όλα αυτά  ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΛΑΘΟΣ, ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΥΝ  ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ  ΕΙΣ  ΒΑΡΟΣ  ΤΩΝ  ΠΑΙΔΙΩΝ  ΜΑΣ.

Εφαρμόζουν  την  πολιτική  που  επιβάλλουν  η  Ευρωπαϊκή  Ένωση  και  το  ΔΝΤ.

Καλούμε όλους τους γονείς σε κοινό αγώνα για ένα διαφορετικό  σχολείο. Ένα σχολείο που θα μορφώνει ουσιαστικά τα παιδιά μας, θα διαπλάθει ολοκληρωμένες προσωπικότητες και θα τα προετοιμάζει για τα γρήγορα άλματα της τεχνολογίας και της επιστήμης.

Θέλουμε αποκλειστικά ΔΗΜΟΣΙΟ, ΔΩΡΕΑΝ, ΕΝΙΑΙΟ, ΔΩΔΕΚΑΧΡΟΝΟ, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ   για όλα τα παιδιά έως τα 18 τους χρόνια  ΜΕ  ΔΙΧΡΟΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ  ΑΓΩΓΗ.

ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΝΑΣ

ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΕΥΕΛΙΞΙΑ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΙΕΣ.

Εμείς, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. της περιοχής, είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με  τους Συλλόγους και την  Ένωση  Γονέων, να πάρουμε μέρος σε ενημερωτικές συζητήσεις ή Συνελεύσεις για την παιδεία, να ενημερώσουμε για τις θέσεις των εκπαιδευτικών και τις ανάγκες των σχολείων.

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος                                                                                              Η Γραμματέας

Βάσω Τζελά                                                                                              Χριστίνα Βελλίδου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *