Ανακοίνωση – Καταγγελία ΕΛΜΕ 8/11/12

8 Νοέμβρη 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Την ημέρα που ψηφίζονταν τα νέα καταστροφικά μέτρα της συγκυβέρνησης, μέρα απεργίας, η διευθύντρια ΔΕ Δ’ Αθήνας, κ. Ιατρίδου, κάλεσε στη Διεύθυνση διευθυντές σχολείων με στόχο να προχωρήσουν σε συμπτύξεις τμημάτων για εξοικονόμηση διδακτικού προσωπικού (λιγότερες προσλήψεις αναπληρωτών).

Η Διεύθυνση υλοποιεί άμεσα τα μνημονιακά μέτρα περικοπών δημοσίων δαπανών.

Οι συμπτύξεις αυτές είναι αντιπαιδαγωγικές, καθώς αναστατώνουν τη λειτουργία των σχολείων και οδηγούν σε πληθωρικά τμήματα που υπονομεύουν το Δημόσιο Σχολείο. Ανατρέπουν τις συνθήκες εργασίας δεκάδων εκπαιδευτικών και στην προοπτική τους μειώνουν τις οργανικές θέσεις. Οδηγούν σε τεχνητά πλεονάσματα εκπαιδευτικών και σε τραγικές συνέπειες για το εργασιασιακό μας μέλλον, που μπορεί να αρχίζουν από αναγκαστικές μεταθέσεις και να φτάνουν μέχρι την απόλυση.

Οι συμπτύξεις αυτές, στα μέσα της σχολικής χρονιάς, δεν καλύπτονται από το νομικό πλαίσιο λειτουργίας των σχολείων. Στην ουσία είναι παράνομες.

Τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας και Καλλιθέας – Νέας Σμύρνης – Μοσχάτου, καλούν τους συναδέλφους σε συγκέντρωση την Τρίτη 13/11/2012 στη 1μμ στη Δ’ Διεύθυνση (Ομήρου 34, Νέα Σμύρνη).

Για το σκοπό αυτό κηρύσσουν δίωρη στάση εργασίας (12 το μεσημέρι – 2μμ) στα σχολεία των Δήμων Π. Φαλήρου, Αγ. Δημητρίου, Αλίμου, Ελληνικού-Αργυρούπολης Γλυφάδας, Ν. Σμύρνης, Καλλιθέας και Μοσχάτου.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό τα σχολεία να κινητοποιήσουν τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων σε αυτήν την κατεύθυνση.

Οι συμπτύξεις τμημάτων μάς αφορούν όλους. Με όσα καταστροφικά ψηφίστηκαν από τη Βουλή, οποιοσδήποτε από μας μπορεί να κριθεί υπεράριθμος.

Πρέπει να τους σταματήσουμε ΤΩΡΑ. Και να τους σταματήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

– Καμία σύμπτυξη τμημάτων.

– Άμεση πρόσληψη αναπληρωτών για την κάλυψη των κενών.

Όλοι στη συγκέντρωση στη Διεύθυνση ΔΕ Δ΄ Αθήνας

Τρίτη 13 Νοεμβρίου, 1μμ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *