Επιστροφή των βιβλίων ;;

Την επιστροφή των βιβλίων στο τέλος της χρονιάς μελετά το υπουργείο Παιδείας

Τρόπους ώστε τα βιβλία να μην πετιούνται στο τέλος του χρόνου, αλλά να δίνονται πάλι για χρήση μελετά το υπουργείο, επισήμανε ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό.
Όπως πρόσθεσε, «στη Γερμανία χρησιμοποιούν τα ίδια βιβλία για 3 χρόνια, εμείς γιατί να τα πετάμε; Τι είδους σπατάλη είναι αυτή της τάξεως των 20 ή 30 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο;».
Ο υπουργός εμφανίστηκε μάλιστα αισιόδοξος ότι μια τέτοια απόφαση θα «περάσει» στην ελληνική κοινωνία: «Θα περάσει γιατί θα το χρεώνεται η κάθε οικογένεια το βιβλίο. Θα υπάρχει μια μεμβράνη σε κάθε σελίδα, που δεν κοστίζει τίποτα, ώστε να μη μουτζουρώνεται και στο τέλος της χρονιάς με ευταξία θα παραδίδονται στους επόμενους».

Ο υπουργός όμως αναφέρθηκε και στο θέμα της συγχώνευσης, κατάργησης κλπ. σχολών και τμημάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο πλαίσιο του σχεδίου «Αθηνά», τονίζοντας ότι το μηχανογραφικό που θα συμπληρώσουν οι υποψήφιοι για τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της επόμενης χρονιάς θα είναι τελείως διαφορετικό από εκείνο της φετινής χρονιάς, ενώ αναφέρθηκε στον εξορθολογισμό του χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας.
Όπως είπε τα 40 ΑΕΙ της χώρας και τα 500 τμήματά τους πρέπει να αναβαθμιστούν, με συγχωνεύσεις και εκσυγχρονισμό της λειτουργίας τους.

Από το alfavita.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *