Με περίπου 2.000 κενά καθηγητών θα συνεχιστεί η σχολική χρονιά

 

Με περίπου 2.000 κενά εκπαιδευτικών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα ολοκληρωθούν φέτος τα μαθήματα στα γυμνάσια και λύκεια όλης της χώρας. Εν μέσω του σχολικού έτους, τα κενά παραμένουν ακάλυπτα, με αποτέλεσμα να μην γίνονται ακόμη και μαθήματα κατεύθυνσης, στα οποία θα εξεταστούν στις πανελλαδικές εξετάσεις οι μαθητές της τρίτης λυκείου. Μάλιστα κάθε εβδομάδα που περνάει τα κενά αυξάνονται.
Το θέμα κυριάρχησε στη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα η ηγεσία της ΟΛΜΕ με τον υφυπουργό παιδείας Θ.  Παπαθεοδώρου.
Την ύπαρξη κενών θέσεων παραδέχτηκε και ο κ. Παπαθεοδώρου, όμως τις προσδιόρισε σε 1.400.  Αν και έχει γίνει γνωστό ότι έχουν τελειώσει οι σχετικές πιστώσεις, ο υφυπουργός υποσχέθηκε στους εκπροσώπους της ΟΛΜΕ ότι θα βρεθεί τρόπος να καλυφθούν τα κενά.
Ωστόσο αξίζει να δει κανείς το περιεχόμενο των υποσχέσεων του υφυπουργού παιδείας. Είναι γνωστό ότι έχει δοθεί η εντολή στους περιφερειακούς διευθυντές εκπαίδευσης να βρουν τρόπους κάλυψης των κενών. Οι περιφερειακοί διευθυντές μεταβιβάζουν την εντολή στους διευθυντές διευθύνσεων εκπαίδευσης οι οποίοι στις περισσότερες περιπτώσεις δεν διστάζουν να συγχωνεύσουν τμήματα σχολείων, στο μέσον της χρονιάς, προκειμένου να εξασφαλίσουν λίγες ώρες από κάποιους εκπαιδευτικούς για να τους στείλουν και σε άλλο σχολείο. Προφανώς τα προβλήματα που δημιουργούν είναι πολύ μεγαλύτερα από τα προβλήματα που θέλουν να λύσουν και το πράγμα θα μπερδευτεί ακόμη περισσότερο όσο, τα κενά θα αυξάνουν.
Για την προαναγγελθείσα διεύρυνση του ωραρίου των εκπαιδευτικών, ο υφυπουργός διαβεβαίωσε το ΔΣ της ΟΛΜΕ ότι δεν θα εφαρμοστεί την τρέχουσα σχολική χρονιά.  Επίσης, ενημέρωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα δοθεί στη δημοσιότητα προς διαβούλευση το Προεδρικό Διάταγμα για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, πριν προχωρήσει το υπουργείο Παιδείας σε αλλαγές που αφορούν στο λύκειο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *