Επιστολή προς Δ΄ Αθήνας για τη 2η ξένη γλώσσα

 

Παλ. Φάληρο 28-11-2012

Αριθ. πρωτ:  68

Προς:  Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Δ΄ Αθήνας, κο Τσακωνάκο

 

ΘΕΜΑ:  Διδασκαλία 2ης ξένης γλώσσας

Για μία ακόμη φορά το  Υπουργείο Παιδείας – παρά τις αντίθετες από το καλοκαίρι ή και νωρίτερα διακηρύξεις – περί ομαλής χρονιάς, ακολουθεί την «παράδοση» τόσων και τόσων ετών.

Δυόμιση και πλέον μήνες από την έναρξη της χρονιάς και τα σχολεία είναι χωρίς χρήματα, με ελλείψεις εκπαιδευτικών, με πολυάριθμα τμήματα και με απαξιωμένους όλο και λιγότερους μόνιμους εκπαιδευτικούς.

Ειδικά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση τα κενά και οι ελλείψεις στη διδασκαλία της 2ης ξένης γλώσσας είναι άνευ προηγουμένου. Στα περισσότερα Δημοτικά σχολεία του Παλ. Φαλήρου  είτε δεν έχει φτάσει ακόμη ο δάσκαλος, είτε υπάρχουν ελλείψεις στις ώρες διδασκαλίας. Και να πει κανείς ότι δεν υπάρχουν εκπαιδευτικοί αδιόριστοι!

Είναι κοινό μυστικό πλέον ότι για το Υπ. Παιδείας προτεραιότητα είναι η οικονομία στο γενικότερο πλαίσιο, ή όπως μας λένε η καταπολέμηση της «σπατάλης».

Δυστυχώς η Πολιτεία δεν θέλει να επενδύσει στην Παιδεία, στο μέλλον των νέων παιδιών. Και προφανώς θεωρούνται υπερβολικές οι δαπάνες για τη δεύτερη ξένη γλώσσα.

Η Ένωση Γονέων Παλ. Φαλήρου υπερασπιζόταν ανέκαθεν – και επιμένει – τη δημόσια δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά χωρίς διακρίσεις και χωρίς αποκλεισμούς. Με σημείο αναφοράς το μαθητή και σεβασμό στους νέους ανθρώπους  που αποτελούν το μέλλον και την ελπίδα του τόπου. Κάτι που δεν επιτυγχάνεται με την απαξίωση των εκπαιδευτικών, την κατάργηση θέσεων και την πλήρη οικονομική δυσπραγία των σχολείων.

Εκφράζουμε την εντονότατη διαμαρτυρία μας για τις αδικαιολόγητες – και πέρα από κάθε λογική – καθυστερήσεις στο διορισμό των δασκάλων για τη 2η ξένη γλώσσα.

Ζητούμε την άμεση κάλυψη των κενών ωρών διδασκαλίας.

● Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας ενάντια στην απαξίωση του δημόσιου σχολείου, με σταθερό και μόνιμο προσανατολισμό την αναβαθμισμένη, ποιοτική, Δημόσια Δωρεάν Παιδεία.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο  Πρόεδρος                                                                 Η  Γεν.Γραμματέας

Μητσογιάννης Νίκος                                                       Μούλτου ‘Ελενα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *