Νομιμοποιήσεις Συλλόγων

 

Αριθ. Πρωτ. : 64                                                          Παλ. Φάληρο,  09-11-2012

Προς:  Αντιδήμαρχο  Παιδείας κ. Φωστηρόπουλο Ι

Κοιν/ση:     Δήμαρχο Παλ. Φαλήρου κ. Χατζηδάκη Δ.

Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων

Διευθυντές Σχολ. Μονάδων

Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας

 

ΘΕΜΑ:  Νομιμοποιήσεις Συλλόγων

 

Κε Αντιδήμαρχε,

Τις τελευταίες ημέρες ενημερώθηκαν οι Σύλλογοι Γονέων από τους Διευθυντές των σχολείων τους ότι το τμήμα Παιδείας ζητά κάποια έγγραφα για τη «νομιμοποίησή»  τους.

Η ενέργειά σας αυτή αφ’ ενός μας βρίσκει ριζικά αντίθετους, αφ’ ετέρου μας δημιουργεί μεγάλη έκπληξη και πολλά ερωτηματικά. Πράγματι ο ν.3852/10 προβλέπει για τους Δήμους «τον έλεγχο και την εποπτεία των Συλλόγων Γονέων», αλλά αυτά που ζητάτε υπερβαίνουν τις αρμοδιότητες που σας δίνει ο νόμος.

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι οι Σύλλογοι των γονέων με την παρουσία, τη δράση και την προσφορά τους στα σχολεία καλύπτουν ανάγκες που ΕΣΕΙΣ, δηλαδή η συντεταγμένη πολιτεία – είτε λέγεται Υπουργείο είτε Δήμος – έχετε τη στοιχειώδη υποχρέωση να παράσχετε.Θα θέλαμε ακόμη να σας ενημερώσουμε ότι το γονεϊκό κίνημα έχει τα δικά του θεσμοθετημένα  όργανα (ενώσεις, ομοσπονδίες, συνομοσπονδία) και τις διαδικασίες του και δεν θα ανεχτεί οποιασδήποτε μορφής παρέμβαση και ακύρωση στις επί τόσα χρόνια εσωτερικές του διαδικασίες. Λειτουργούμε με βάση τους νόμους του κράτους(1566/85, 2621/98) καθώς  και τα εγκεκριμένα από το Πρωτοδικείο καταστατικά μας.

Θέλουμε τη συνεργασία με το Δήμο, την επιζητούμε – άλλωστε το έχουμε αποδείξει – αλλά διατηρούμε παράλληλα την αυτονομία μας και την ξεχωριστή μας λειτουργία.  Τέλος να γνωρίζετε ότι  ο διεκδικητικός μας ρόλος δεν θα ακυρωθεί από κανένα, θα συνεχίσει να υφίσταται, παρά τις όποιες παρεμβάσεις τέτοιου είδους που επιχειρούν να χειραγωγήσουν το κίνημά μας και να βάλουν εμπόδια στη δράση μας.

Γι΄ αυτό σας καλούμε να επανεξετάσετε τη στάση σας πάνω στο θέμα αυτό.

 

ΓΙΑ    ΤΟ  ΔΣ

Ο  Πρόεδρος                                                                    Η Γεν.Γραμματέας

Μητσογιάννης Νίκος                                                         Μούλτου  Έλενα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *