Ανακοίνωση για τη νέα σχολική χρονιά

Παλαιό Φάληρο 10-9-2014

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων  Παλαιού Φαλήρου εύχεται σε όλους τους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς  καλή σχολική χρονιά.

Μια χρονιά που όπως πάντα ξεκινάει με πολλά προβλήματα, παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων περί του αντιθέτου.

 Χιλιάδες κενά σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια, κάλυψη με πολύ αργούς ρυθμούς κυρίως μέσω  ΕΣΠΑ.   

Καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων, ενώ παράλληλα γίνονται και συγχωνεύσεις  στα τμήματα  με αποτέλεσμα 28 και 30 μαθητές ανά τάξη.  Προβλήματα   στη μεταφορά των μαθητών –όπου απαιτείται – με πάνω από τα μισά δρομολόγια να έχουν περικοπεί.  Ραγδαία αύξηση της αποτυχίας των μαθητών στην Α΄Λυκείου, μέσω της Τράπεζας θεμάτων, δείγμα των ταξικών φραγμών που επιβάλλει το Νέο Λύκειο.Σταθερά μειωμένη η χρηματοδότηση. Πλήρης η εγκατάλειψη της σχολικής στέγης.  Ταυτόχρονα διευρύνεται το θεσμικό πλαίσιο με το οποίο η οικονομική φροντίδα των σχολείων περνάει στους Δήμους.

Για να  γίνει επομένως και στην πράξη  καλή η χρονιά, απαιτείται εγρήγορση, αποφασιστικότητα, μαχητικότητα και συσπείρωση των γονέων στους Συλλόγους και την ΄Ενωση.        Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε σταθερά να αντιστεκόμαστε στην συνεχή υποβάθμιση και τη διάλυση της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας.  Για ολοήμερα με δασκάλους και ώρες  μελέτης.   Καμιά συγχώνευση σχολείων ή τμημάτων.   Δημιουργία νέων σχολικών μονάδων κυρίως στην Πρωτοβάθμια, ώστε να μην μένουν παιδιά εκτός Δημόσιου Σχολείου.  15 παιδιά ανά τμήμα στα Νηπιαγωγεία και 20 σε Δημοτικά-Γυμνάσια-Λύκεια. Γενναία κρατική χρηματοδότηση. Καμιά εμπορική δραστηριότητα μέσα στα σχολεία.  Αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση-αυτοαξιολόγηση, που σκοπό δεν έχει να κάνει τον εκπαιδευτικό καλύτερο αλλά να τον εκφοβίσει, να περικόψει δαπάνες, να κατηγοριοποιήσει και να κλείσει σχολεία.

Καλούμε και πάλι όλους τους γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς να υπερασπιστούμε το Δημόσιο χαρακτήρα των σχολείων μας.

Καλούμε όλους τους γονείς να συμμετάσχουν μαζικά στις εκλογές που γίνονται φέτος στα σχολεία και να στηρίξουν δυναμικά τους Συλλόγους Γονέων.

Όλοι μαζί μπορούμε να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε μια καλύτερη Παιδεία και ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας.

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *