Διεκδίκηση επιχορήγησης των Σχολικών Επιτροπών

Χαιρετίζουμε την πολύ  μεγάλη συμμετοχή των γονέων των περισσοτέρων σχολείων του Δήμου μας ( μέσω των ΔΣ και των εκπροσώπων της Ένωσης) που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ένωσης Γονέων και παρέστησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο της 20/2/2015, όπου συζητήθηκε ο  αναθεωρημένος προϋπολογισμός του Δήμου μας για το έτος 2015.

Η μαζική παρουσία σας έδωσε μεγάλη δυναμική στην παρέμβαση της ΄Ενωσης   Γονέων κατά τη συζήτηση, όπου με σαφήνεια, περιεκτικότητα και τεκμηριωμένα επιχειρήματα εξηγήσαμε την αναγκαιότητα χρηματοδότησης των Σχολικών Επιτροπών.

Αρχικά ο Δήμαρχος κ. Χατζηδάκης ενώ συμφώνησε με τις απόψεις μας, δεσμεύτηκε για χρηματοδότηση των ΕΣΕ στην αναθεώρηση του προϋπολογισμού τον Απρίλιο  ώστε  να καλυφθούν κατά το καλύτερο δυνατό τρόπο οι μεγάλες λειτουργικές ανάγκες των σχολείων μας.

Με τη λήξη όμως της συνεδρίασης ο Δήμαρχος ανακοίνωσε την επιχορήγηση της Πρωτοβάθμιας με 30.000€ και της Δευτεροβάθμιας με 15.000€ από αυτό τον αναθεωρημένο προϋπολογισμό, για τις άμεσες ανάγκες των ΕΣΕ.

Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο για την κατανόηση του επείγοντος αιτήματος, τους αρχηγούς των Δημοτικών παρατάξεων του Δήμου μας για τις παρεμβάσεις στήριξης της ΄Ενωσης Γονέων και  τους Δημοτικούς Συμβούλους που συντάχθηκαν μαζί μας.

Ευχαριστούμε όλους τους γονείς που με τη δυναμική παρουσία τους  έδωσαν ώθηση στη διεκδίκηση του δίκαιου αιτήματός μας.

Καλούμε τους γονείς να συνεχίσουν να πλαισιώσουν τους Συλλόγους Γονέων των σχολείων τους και τους Συλλόγους να συνεχίσουν να στηρίζουν την ΄Ενωση,  όπως  έγινε με μεγάλη επιτυχία στο Δημοτικό Συμβούλιο. Να μην ξεχνάμε ποτέ – άλλωστε φάνηκε στην πράξη  με την επιτυχία μας – ότι “η ισχύς εν τη ενώσει”!

Συμβ-1Συμβ-2

Συμβ-3Συμβ-5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *