Για το 1ο Δημοτικό

Αριθ. Πρωτ.: 163                                                       Παλ. Φάληρο 24-11-2015

Χθες 23/11/2015 οι μαθητές του 1ου Δημοτικού πραγματοποίησαν ένα ωραίο περίπατο στο Τροκαντερό. Όχι λόγω της ωραίας ημέρας ή λόγω προγραμματισμένης εξόδου, αλλά για ένα απίστευτο και ανατριχιαστικό λόγο: στο παλιό κτήριο έπεσαν σοβάδες και ετίθετο σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα των μαθητών.
Το ζήτημα δεν είναι αστείο, αντίθετα είναι πάρα πάρα πολύ σοβαρό και φέρνει για μια ακόμη φορά στην επιφάνεια το θέμα της ελλιπούς συντήρησης των σχολικών κτηρίων. Πέρυσι ήταν το 5ο Δημοτικό με την υγρασία στις τουαλέτες να έχει διαβρώσει σε τέτοιο σημείο ώστε να φαίνονται τα σίδερα του κτηρίου. Αργότερα στο 2ο Δημοτικό, πάλι ξεκόλλησαν ολόκληρα κομμάτια σοβάδων, ευτυχώς σε μέρα που το σχολείο ήταν κλειστό λόγω εκλογών.           Τώρα στο 1ο, αύριο ποιος ξέρει που;
Επιτέλους πότε θα αφυπνιστούν οι αρμόδιοι του Δήμου;  Πότε θα ασχοληθούν και λίγο σοβαρά;  Μήπως έχουν ξεχάσει ότι είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για τη σωστή συντήρηση των σχολικών κτηρίων;

Ποια δικαιολογία θα ακούσουμε πάλι; Μήπως ότι το κτήριο είναι πολύ παλιό;      Ένας λόγος παραπάνω ώστε να είναι πιο υπεύθυνοι, πιο προσεκτικοί, πιο αποτελεσματικοί και να φροντίζουν να προλαμβάνουν τέτοιες καταστάσεις.    Όχι να τρέχουν πάντα πίσω από τα γεγονότα.
Η ΄Ενωση Γονέων χρόνια τώρα φωνάζει και διεκδικεί μεταξύ άλλων επαρκή χρηματοδότηση προς τα σχολεία και να υπάρξουν επιτέλους σύγχρονα και ασφαλή κτήρια. Διεκδικούμε αύξηση των κονδυλίων για τη συντήρηση των σχολείων, έγκαιρο και σωστό προγραμματισμό των εργασιών.  Να γίνει επιτέλους ο τεχνικός και αντισεισμικός έλεγχος στα σχολεία, όπως έχει γίνει σε τόσους άλλους Δήμους.
Θέτουμε τους υπευθύνους του Δήμου προ των ευθυνών τους: με την ασφάλεια – για να μην πούμε με τη ζωή – των παιδιών δεν παίζουμε. Κι αν σήμερα δεν είχαμε κάποιο τραυματισμό ή κάτι χειρότερο, δεν είμαστε καθόλου μα καθόλου σίγουροι για το αύριο. Αν νομίζουν οι υπεύθυνοι ότι η ασφάλεια των παιδιών μας έχει μεγάλο κόστος, ας αναλογιστούν το κόστος ενός ατυχήματος.
Για την ιστορία να πούμε ότι το σχολείο θα παραμείνει κλειστό για 3 ημέρες, ώστε να καταγραφούν πλήρως όλα τα προβληματικά και επικίνδυνα σημεία του σχολείου.   Για δε την αποκατάσταση …… άγνωστο ακόμα.

                                                            ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Ο Πρόεδρος                                                                       Ο Γεν.Γραμματέας

Μητσογιάννης Νίκος                                                     Λαμπρόπουλος Γιώργος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *