Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 27 Ιανουαρίου η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Γονέων, στο 5ο Δημοτικό σχολείο όπου είναι και η έδρα της Ένωσης. Φέτος το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να δώσει ένα πολύ πιο διευρυμένο χαρακτήρα στην εκδήλωση. Έτσι  προσκλήθηκαν η Δημοτική αρχή (Δήμαρχος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι), τοπικοί φορείς καθώς και παλαιότερα μέλη του ΔΣ της Ένωσης αλλά και παλαιοί εκπρόσωποι των σχολείων.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων στο σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε τον κύριο σκοπό της Ένωσης που είναι η δημόσια, δωρεάν Παιδεία για όλους χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. Τόνισε τη διαφορά μεταξύ των εννοιών “εκπαίδευση” και “παιδεία” καθώς και τις υποχρεώσεις του κράτους που απορρέουν από το άρθρο 16 του Συντάγματος για το δικαίωμα δωρεάν παιδείας όλων των πολιτών στα δημόσια εκπαιδευτήρια. Συμπλήρωσε δε ότι σε αυτή μας την προσπάθεια θέλουμε αρωγό και συμπαραστάτη και τη Δημοτική αρχή.

Τέλος έκλεισε την ομιλία του λέγοντας ότι όλοι οι φορείς θα πρέπει να ενδιαφερθούν έμπρακτα για τους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης λόγω της οικονομικής κρίσης. Η Ένωση σ΄αυτό τον τομέα προσπαθεί μέσω των Συλλόγων στα σχολεία ή στηρίζει άμεσα δομές και φορείς που δραστηριοποιούνται ενεργά (κοινωνικό παντοπωλείο, “πολίτες αλληλεγγύης” κλπ)

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Αντιδήμαρχοι :  Διοίκησης και Οικονομικών Φωστηρόπουλος Γιάννης,  Παιδείας και Κοινωνικής Αρωγής Κορόμηλος Αλέξανδρος και Πόλης Δούμας Ανδρέας. Από τους Δημοτικούς Συμβούλους οι : Ανδρικοπούλου Βίκυ (υπεύθυνη των βιβλιοθηκών), Ασημακόπουλος Γιώργος, Γιαννοπούλου Χαρά, Μαυρίδου Νέλλυ, Ξυνού Αγγελική, ο επικεφαλής του συνδυασμού “Μαζί για το Φάληρο” Βασιλείου Γιώργος,  ο Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Κραββαρίτης Γιώργος, ο Γιάννης Τριάντος (παλαιό μέλος του ΔΣ της Ένωσης), ο επικεφαλής του συνδυασμού “Εμείς για το Φάληρο”  Πιτούλης Δημήτρης και η Αθηνά Λαζαρίδου από τη “Λαϊκή Συσπείρωση”. Επίσης από το Σύλλογο “Αθηνά” η Πρόεδρος Μαρία Καφούρου και η Αντιπρόεδρος Κική Περαία, από την  “Ένωση κατοίκων Αμφιθέας Σοφία Μπεφόν” η Πρόεδρος Βούλα Σπυριδωνίδου (παλαιό μέλος της ΕΓ), από την “Οικολογική Συνεργασία” ο Βλάχος Κώστας, η πρώην Δημ. Σύμβουλος Σούλα Αρσενίδου (και αυτή παλαιό μέλος της Ενωσης), οι  Μητροπούλου Εύη και Σκλατηνιώτη Τζούλια (πρώην γραμματείς του ΔΣ της Ένωσης), η Τζαβάρα Μαρία (πρώην μέλος του ΔΣ), ο Λάζαρος Γεωργίου (πρώην αντιπρόεδρος του ΔΣ ),  η Έλενα Μούλτου (πρώην γραμματέας του ΔΣ και εκπρόσωπος της Ένωσης στη ΔΕΠ) και η Μαριάννα Γιαννακοπούλου (μέλος του ΔΣ του Συλλόγου εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας  και εκπρόσωπος της Ένωσης).

Και βέβαια πάρα πολλοί εκπρόσωποι σχολείων  και μέλη των ΔΣ των Συλλόγων Γονέων. Ευχαριστούμε όλους για την παρουσία τους και ευχόμαστε καλή και δημιουργική χρονιά.

Κοπή πίτας Ενωσης 016a  Κοπή πίτας Ενωσης 020a

Κοπή πίτας Ενωσης 031a  Κοπή πίτας Ενωσης 013aa

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *