Παλ. Φάληρο 13-09-2012

Αριθ. πρωτ:  60

Αγαπητοί γονείς,

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, το ΔΣ της Ένωσης Γονέων Παλαιού Φαλήρου εύχεται  σε όλους τους γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς καλή και δημιουργική χρονιά.

Μια σχολική χρονιά που φέτος αρχίζει ιδιαίτερα δύσκολα, με την Παιδεία μας υποχρηματοδοτούμενη  και υποβαθμισμένη, με πολλούς γονείς άνεργους υποαπασχολούμενους ή στην καλύτερη περίπτωση με διαρκώς μειούμενο εισόδημα, με όλο και λιγότερους μόνιμους εκπαιδευτικούς  που καλούνται να διδάξουν με τεράστιες περικοπές στους μισθούς τους, με τις Ενιαίες Σχολικές Επιτροπές χωρίς χρήματα για τα σχολεία, σχολεία χωρίς φύλαξη και καθαρίστριες, με πολυάριθμα τμήματα ως αποτέλεσμα των συγχωνεύσεων  και του μεγάλου αριθμού παιδιών από τα ιδιωτικά σχολεία.

Η δε χρηματοδότηση προς τους Καλλικρατικούς  Δήμους  μειωμένη στο μέγιστο σε σχέση με τις ανάγκες τους.

Κάτω λοιπόν από αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο λειτουργίας, είναι προφανές ότι θα κληθούν και πάλι οι γονείς να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων, κάτι που θεωρούμε αδιανόητο μια και αυτό αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση της πολιτείας. Δεν νοείται οι γονείς  να υποκαθιστούν κάθε φορά   το κράτος σ’ αυτά που έχει υποχρέωση να δώσει στα παιδιά μας,  δεν αντέχουν άλλο, αρκετά έχουν δώσει με τους  εξοντωτικούς  φόρους και τα χαράτσια.

Η Ένωση Γονέων καλεί όλους τους γονείς να στηρίξουν ενεργά τους Συλλόγους Γονέων, να συμμετάσχουν μαζικά στις εκλογές που θα γίνουν στα σχολεία, και να γίνουν μέσω των ΔΣ και της  Ένωσης  μοχλός πίεσης προς κάθε «αρμόδιο» για την κατάσταση στα σχολεία (Διευθύνσεις Α-βάθμιας και Β-βάθμιας, Δήμος, Σχολικές Επιτροπές, ΔΕΠ).

Η Ένωση Γονέων γνωρίζει τα προβλήματα των σχολείων μας και ο ρόλος της ήταν και είναι η συνεχής διεκδίκηση, αγώνας και πίεση  προς όλους τους φορείς για την επίλυσή τους αλλά και για μια ποιοτικά αναβαθμισμένη, δημόσια , δωρεάν παιδεία.

Ο αγώνας αυτός ήταν και είναι συνεχής και απαιτεί την ενεργό παρουσία και συμμετοχή όλων μας.

ΓΙΑ    ΤΟ  ΔΣ

Ο  Πρόεδρος                                                                              Η Γεν.Γραμματέας

Μητσογιάννης Νίκος                                                                     Μούλτου ‘Ελενα